Премиерско откриване на новата авиолиния между Азербайджан и България

Споделете лесно и бързо тази публикация

Премиерите на Азербайджан и България Артур Расизаде и Бойко Борисов откриха на летище Гейдар Алиев новата авиолиния Баку-София.
Полетите ще се извършват един път седмично с азерската ниcкотарифна авиокомпания “Buta Airways”, която е дъщерна компания на националния авиопревозвач “Azerbaijan Airlines”.

По този начин България става първата дестинация в Европейския съюз, където “Buta Airways” ще осъществява директни полети.

Според двамата премиери директната самолетна линия между столиците на България и Азербайджан ще допринесе за развитието на бизнес и икономическите връзки и ще популяризира туризма на двете страни.

Българите могат сега да пътуват само за 29 евро в едната посока в тази прекрасна страна, прекрасна възможност и за азерите да идват у нас, каза Борисов.

Имаме амбициозна програма с Азербайджан – газовият хъб, икономиката. Това са две страни с много близка култура. Азербайджан е много древна страна, с много древни традиции, добави премиерът.

В София министърът на транспорта Ивайло Московски ще открие авиолинията София – Баку, която ще се обслужва от същата авиокомпания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *