Кристиан Костов с Европейска награда за дебют EBBA и награда на публиката

Споделете лесно и бързо тази публикация

Кристиан Костов е първият българин, носител на наградата за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава. Българският изпълнител получи и голямата награда на Европейските музикални награди (EBBA) – Изборът на публиката (Public Choice Award).

Костов бе награден на бляскава церемония сряда вечерта в зала „Мартини плаза” в Грьонинген, Холандия. За наградата на публиката се бореха 10-те носители на European Border Breakers Awards. Сред тях бяха победителят от Евровизия 2017 Салвадор Собрал, норвежката музикална сензация Sigrid и изплънителката на едни от най-големите хитове на 2017-та “Chasing Highs” и “All Stars” ALMA от Финландия.

Миналогодишният носител на голямата награда на публиката стана Dua Lipa от Великобритания. След победата тя се превърна в един от най-успешните изпълнители в световен мащаб.

Кристиан Костов сподели първите си емоции след победа пред БНР:

“Просто искам да кажа, че съм много горд, че България най-накрая спечели. Аз мисля, че го заслужаваме много, но честно казано, това не е моята победа в никакъв случай, това е победата на всичките хора, които са гласували за мен. И наистина много съм благодарен за това, защото няма как да купиш това нещо. Хората или гласуват, или не. Значи повярваха в мен и наистина има нещо в това. Благодаря ви много!”

На сцената в Грьонинген 17-годишният Костов представи в нов аранжимент песента Beautiful Mess, която му донесе второ място в конкурса „Евровизия 2017″ в Киев. На церемонията той също така пя в дует с нашумелия британски изпълнител Younger. На пианото им акомпанира и известният диригент и телевизионен водещ Джулс Холанд.

Следващият музикален проект на Кристиан Костов ще е съвместна песен с друга звезда от Евровизия 2017 – норвежкия музикален продуцент и изпълнител Jowst, който завърши на 10-о място в Киев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *