Грипна епидемия в Старозагорско, Видинско и Бобов дол

Споделете лесно и бързо тази публикация

На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява грипна епидемия от сряда, 24.01.2018 г., съобщиха от Министерство на здравеопазването.
Грипна епидемия е обявена и в община Бобов дол, считано от 24.01.2018 г.

От утре до 26.01.2018 дните са обявени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболеваемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в гр. Дупница, едно учебно заведение в с. Невестино, община Невестино, както и в учебно заведение в с. Раждавица, община Кюстендил.

Към настоящия момент информацията за отсъстващи поради заболяване ученици на територията на област Видин не дава основания за обявяване на грипна ваканция.

Считано от 24.01.2018 г. е взето решение за възобновяване на учебните занятия на територията на област Пазарджик.

Другите противоепидемични мерки остават в сила. До второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *