Община Септември е ощетена с 13 милиона лева, обвиняват и длъжностно лице

Споделете лесно и бързо тази публикация

Разследват се злоупотреби за 13 милиона лева в Община Септември, освен кмета, като обвиняем ще бъде привлечено и длъжностно лице за документна измама. А на 14 фирми ще бъде направена ревизия, в чийто офис са намерени документи по подозрение за данъчни престъпление. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БНТ.

„Беше открит и офис, в който са намерени фирмените и счетоводни документи за 14 фирми, които се управляват от контролирани от кмета лица. Считаме, че чрез тях е източвана общината. Днес прокурорите ще възложат данъчни ревизии на тези фирми. Доказателства сочат, че има и данъчни престъпления”, каза Арнаудова.
Кметът на Септември беше задържан след акция на Специализираната прокуратура и МВР в общината. Марин Рачев ще бъде обвинен за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка. На Марин Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения.

„Няма съмнения у прокурорите, че се касае за умишлени действия от страна на кмета за това, че е възлагал почистване на улици на фирми, които са собственост или се управляват от негови роднини”, обясни Арнаудова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *