Баща преби първолак в училище в “Столипиново”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Баща наби съученик на дъщеря си, с когото тя имала конфликт. Двете деца са първокласници в училище „Димчо Дебелянов” в Пловдив. Агресивният мъж изкара четири денонощия в ареста и днес беше пуснат срещу гаранция от 300 лв. Срещу него е образувано бързо производство, съобщава БНТ.

Инцидентът се разиграл в края на миналата седмица в училище „Димчо Дебелянов”, в сърцето на пловдивския квартал “Столипиново”. В училище “Димчо Дебелянов” се влиза само през един вход. Агресивният родител е влязъл през него и е успял да заблуди охранителя.

„Минал през охраната, съобщавайки, че държи лично да занесе на учителката на своята дъщеря някакви документи, а реално идеята му е била да се саморазправи с другото детенце, което имало някаква закачка с дъщеричката, биели се децата, говорим за първокласници”, коментира Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура-Пловдив.

В коридора на училището 46-годишният мъж ударил няколко шамара на момченцето, а след като детето паднало на земята, започнал да го рита. Персонал и възпитатели трудно успели да удържат побойника. Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, за което се предвижда лишаване от свобода до 5 години. Мъжът няма криминално досие.

Днес училището беше пусто, защото пловдивските ученици са в грипна ваканция. Директорката на учебното заведение отказа коментар, охранителят също не искаше да говори пред камера. Пострадалото дете вече е добре, съобщиха разследващите.

„Няма някакви сериозни травматични увреждания, но е преживяло доста сериозен уплах”, допълни Атанас Илиев.

Очаква се в началото на следващата седмица делото срещу побойника да влезе в съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *