Фалшива новина за цунами стресна няколко града в САЩ

Споделете лесно и бързо тази публикация

Фалшива новина за цунами стресна жителите на зоната от Ню Йорк до Ню Орлиънс. Започва разследване.
Американската Национална метеорологична служба съобщи, че започва разследване защо жителите на крайбрежните градове от зоната от Ню Йорк до Ню Орлиънс са получили на мобилните си телефони невярно предупреждение за възможно цунами, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Неверните съобщения за вълни цунами бяха разпратени само месец, след като до жителите на Хавайските острови бе пратено съобщение, че към тях лети балистична ракета. После се установи, че предупреждението е било пратено погрешка от чиновник.

Невярната тревога както изглежда е била изпратена от частната компания за прогнози AccuWeather, според хора получили предупреждението и качили снимки от него в социалните медии.

В съобщение на Националната метеорологична служба се казва, че предупреждението е било пратено от приложение за мобилни телефони, “предлагано от трета страна” и е било грешка.

Службата уточнява, че е проследила откъде въпросната третата страна е получила предупреждението и е стигнала до извода, че то е било извадено от съобщенията, които службата използва всеки месец, за да тества системите си за предупреждение.

Компанията AccuWeather също обясни в Туитър, че разпратеното съобщение е било тестово съобщение, но не предостави повече подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *