Плащаме данъци и осигуровки онлайн и без такси

Споделете лесно и бързо тази публикация

Вече не е нужно да се редим на гишета, за да платим данъците и осигуровките си. Всички клиенти на НАП, които притежават банкови карти, от днес могат да превеждат без такси както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция.

Това може да стане по два начина. Първият е чрез новата услуга на НАП, достъпна чрез портала за електронни услуги на НАП. Другият е чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП, става ясно от съобщение на сайта на институцията.

Едно от предимствата на картовите преводи е, че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи, изтъкват от НАП.

От там обръщат внимание обаче, че когато се плащат задължения към други институции (например глоби от КАТ) или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време.

Към момента безплатните преводи са достъпни за притежателите на банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се очаква и собствениците на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *