Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Най-четени Политика

Министърът на образованието: С камери в детските градини само ще маскираме истинския проблем

С поставянето на камери в детските градини само ще маскираме истинския проблем, ще демотивираме учителите, ще изпаднем в спиралата с технически средства да продължаваме да търсим изгубеното доверие. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ министърът на образованието Красимир Вълчев по повод скандала с агресията към деца в детска градина „Брезичка“ в Бургас и последвалото по-настоятелно искане да се въведат задължителни камери в детските градини.

Той определи поведението на възпитателите, заснети със скрита камера, като непрофесионално и осъдително. По думите му няма как директорът и другите учителите да не са знаели за случващото се.

„Нищо не остава скрито с камери или без камери – училищата и детските градини трябва да намерят механизмите за вътрешна регулация“, уточни министърът.

Относно разпоредбата деца от ромските махали да бъдат насочвани към паралелки извън района, в който живеят, Вълчев смята, че приемането на това като привилегия е неправилен прочит. Той уточни, че разпоредбата е на ниво обществено обсъждане и предстои да бъде прецизиран. По думите му това е политика, която се прилага и сега от общините и тя е важна мярка срещу сегрегацията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *