185 нарушения при язовирите в Кюстендилско

Споделете лесно и бързо тази публикация

Общо 185 нарушения са установили инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) при проверки на водоемите на територията на Кюстендилска област, съобщават от институцията.

В тази бройка влизат всички неизправности при проверките на водните съоръжения. Много от язовирите са с повече от едно нарушение. Значителна част от тях са предписания по документацията, уточниха от агенцията.
От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) продължават срещите с областните управители, на чиито територии има множество язовири. Целта е да се повишаване на вниманието към проблемните водоеми и да се увеличи превенцията и недопускане на инциденти, предизвикани от неправилното им стопанисване.

На срещата в Кюстендил – първата за 2018 г., участваха председателят на ДАМТН Петър Горновски, неговият заместник ген. Кирил Войнов, областният управител Виктор Янев и кметът на общината Петър Паунов.
По време на срещата бяха дискутирани предложенията на ДАМТН за промени в нормативната уредба. Обсъдено е и въвеждането на категоризация на язовирите в зависимост от обема и височината на стената. По този начин ще се освободи административен капацитет за много по-засилен контрол на по-проблемните и тези със сериозни обеми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *