Тервел Пулев се бие в САЩ навръх 3 март

Споделете лесно и бързо тази публикация

Трети март – една от най-знаковите дати в цялата история на България. Навръх Освобождението от турско робство, Тервел Пулев – един от най-големите патриоти сред родните спортисти, избра да се качи отново на ринга, предава бТВ.

По-малкият от двамата братя от боксовия клан Пулеви реши да отбележи подобаващо националния празник като проведе точно на него осмата си битка при професионалистите. Тервел избра и един от най-българските градове в САЩ – Чикаго. Все още името на съперника му за двубоя отвъд океана се уточнява, на този етап е сигурно, че той ще бъде американец.

След срещата в Чикаго, бронзовият медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 ще се прибере обратно в Европа, като ще има на разположение месец, за да се подготви за нов сблъсък – този път във Виена на 7 април. В австрийската столица негов противник ще бъде представител на домакините.

На 23 декември в Берлин Тервел Пулев нокаутира Артьом Чарнякевич (Беларус). Това бе шестата му поредна победа от дебюта му при професионалистите на 3 декември 2016 г. в “Арена Армеец” срещу хърватина Томислав Рудан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *