Безплатен хостинг за над 1500 деца

Споделете лесно и бързо тази публикация

Хостинг компанията е един от основните партньори на проекта, който помага на учениците да развият своята медийна и дигитална грамотност

Над 1500 ученици на възраст между 8 и 16 години ще получат безплатен хостинг за една година, като част от обучението си в DigitalKidZ®: Училище с “отворен код”®. В рамките на програмата учениците ще бъдат подготвени да създадат първите си уеб сайтове и да се научат да пишат истински код, участвайки в учебни проекти, които са изцяло свързани с реалния живот и бизнеса.

“Решихме да подкрепим този проект, защото вярваме, че децата трябва да получават достъп до съвременно и модерно образование, за да повишат своята медийна и дигитална грамотност. Използвайки нашата платформа bgschool.bg, която има за цел да насърчи развитието на всички български училища и бъдещите IT специалисти в тях, ще предоставим на участниците в проекта безплатен хостинг за една година, което ще им даде възможност да упражнят на практика всичко, което ще научат в рамките на програмата.“, сподели Гергана Кузманова, маркетинг директор на хостинг компанията ICN.Bg
През февруари стартира пилотната фаза на проекта, като в нея ще участват 15 училища от София, Казанлък, Сливен, Банско, Враца, Тутракан, Стамболийски, Божурище и Ветрен. В петък се проведе и първото обучение за преподаватели по информационни технологии от училищата, които вече са се регистрирали за участие в проекта. По време на обучението учителите бяха подробно запознати с образователната методология за преподаване на “компетенциите на 21 век”, разработена от Фондация “Дигиталните деца” и това как да я прилагат на практика.

Програмата DigitalKidZ®: Училище с “отворен код”® повишава мотивацията на децата и ги подготвя за съвремието, в което живеят, като се фокусира върху развиването на ключовите “компетенции на 21 век”, които са квалифицирани от Европейската комисия като задължителни за успеха на всяко общество във времето на дигитална революция, а именно:
• „Умения за учене“ – критично мислене, креативно мислене, сътрудничество и комуникация.
• „Граматически умения“ – информационна грамотност, медийна грамотност и технологична грамотност
• „Житейски умения“ – умение за гъвкавост, инициатива, социални умения, продуктивност и управление.
Методологията на DigitalKidZ®: Училище с “отворен код”® е вдъхновена от бизнеса и тенденциите за развитие на икономиката и цифрово-зависимото общество, като интегрира в себе си съвременните образователни методи и опита на финландската образователна система, която поставя детето в центъра и го учи чрез работа по проекти. Целта е децата да развият своето логическо мислене и да изследват взаимовръзката – човек – технологии – свят, което да повиши мотивацията им за учене.

За DigitalKidZ®: Училище с “отворен код”®
DigitalKidZ®: Училище с “отворен код”® е социална инициатива в подкрепа на дигиталната грамотност и иновативното образование. Обединява годишна национална конференция, посветена на образованието, организирана с подкрепата на МОН, изложение за иновации, образователни програми и игри, инструменти за обучение, книги и наръчници, разпространявани в цяла Европа.

За ICN.Bg:
ICN.Bg е българска хостинг компания и технологичен лидер на българския пазар в тази сфера. Основана е през 2004 и вече 13 години успешно се доказва като надеждна и бързо развиваща се IT компания, която предлага широка гама от хостинг услуги, в които внедрява последните технологични новости, като спомага за подобряването на работата на сайтовете, платформите и системите на своите клиенти. ICN.Bg е тясно специализирана в повишаване на сигурността на своите клиенти и оперира на външния пазар под няколко различни бранда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *