Родители на протест срещу ученик, който тормози децата им в училище

Споделете лесно и бързо тази публикация

Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на протест срещу агресията в училището. По думите им техните деца са нападани от момче, което заради подобни прояви вече няколко пъти е местено от други школа в дунавския град. В този случай обаче ръководството на гимназията се оказва безпомощно.

Въпреки жалбите, родителските срещи и сигналите до различни институции, агресивният ученик не поправя поведението си. На педагогически съвет е взето решение той да бъде преместен в друго училище. Четвърто за последните 6 г. На този етап обаче жалба от бащата възпрепятства изпълнението на това решение.

А и явно с това проблемът няма да бъде решен. Пред БТВ родителите разказаха, че 13-годишният, днес проблемен ученик, е дошъл в училището преди две години и от тогава са започнали всякакви провокации от негова страна – деца, замервани с камъни, ритници в главата, пушене на електронни цигари, кражби. В предното училище пък агресорът нанесъл средна телесна повреда на дете. Носел в себе си нож.

Директорката Мария Дуканова посочи, че ръководството е направило всичко, което законът позволява – срещи на психолог с родителите и със самото момче, както и със съучениците му, наказания и решение за преместване в друго училище. Обжалването обаче блокира процедурата. „Училището вече няма абсолютно никакви законови механизми за санкции”, призна тя.

Родителите на момчето отказаха да застанат пред камерите.

One thought on “Родители на протест срещу ученик, който тормози децата им в училище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *