Надзирателите не се отказват, излизат на нови протести

Споделете лесно и бързо тази публикация

Днес на пореден протест излизат пловдивските надзиратели и служителите от Съдебна охрана. Митинги ще се проведат сутринта пред сградата на затвора и следобед пред Съдебната палата, съобщава БНР. Те са част от продължаващите протести пред затвори, арести и съдебни сгради в редица градове в страната.

В събота се предвижда да бъде проведен национален протест пред Министерството на правосъдието.

В Ловеч също са планирани два протеста.

Заместник-председателят на синдикалното дружество в ловешкия затвор Нейко Комитски посочи, че служителите продължават да настояват за изравняване на заплатите им с тези на служителите в МВР и увеличаване на щатните бройки в местата за лишаване от свобода.

“Тъй като сме останали на санитарния минимум. Това крие опасност както за нас като служители, така за сигурността в страната”, обяви Комитски.

Той допълни, че чрез посланиците на страните-членки на ЕС ще бъдат изпратени писма на министрите на правосъдието им и вътрешните работи.

“И те да се запознаят каква е ситуацията в България и евентуално да ни помогнат за изпълнението на нашите основателни искания. Тук не става въпрос да се политизират нещата. Обръщението ни е към държавата”.

Комитски допълни, че протестите ще продължат “до пълното изпълнение на нашите искания, с всички законови позволени средства”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *