Фандъкова: Работи се непрекъснато, но обстановката е усложнена

Споделете лесно и бързо тази публикация

„Обстановката продължава да е усложнена. През цялата нощ работиха почистващите фирми, колегите от Инспектората бяха на терен, обяви в ефира на “Денят започва” по БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Продължава да вали – в южните райони снежната покривка е вече над 40 см, обработва се непрекъснато, но отново платната са заснежени. Работим приоритетно по платната, където се движи градският транспорт”, допълни тя.

Кметът Фандъкова отново призова всички да бъдат много внимателни при придвижването и тези, които ще излязат с автомобилите си, да се съобразят със зимната обстановка.

„Почистват се спирки, продължава почистването на подлези и започва почистването на тротоари”, каза още кметицата.

„Очаква се да вали до обяд – така че ще продължи тази усложнена обстановка. Ще продължим да работим през целия ден. Днес отново, докато не е възможно да се приведе зоната в нормален вид, ще остане без да се заплаща, защото е изключително трудно, а на много места невъзможно да бъде почистен снегът от зоните. Знаете, там паркират и автомобили, няма как да минат снегорините. Докато не се приведе в приличен вид зоната, няма как да се взимат пари на хората”, обясни Фандъкова.

„През нощта работиха 160 машини – всички са на разположение, на терен и ще продължат да работят през целия ден”, заяви столичният кмет.

Тя е категорична, че за несвършена работа общината няма да плати. Ако се види, че някъде не е почистено, там няма да се плати”, коментира тя.

„Вчера специално съм поискала да не се заплаща обработките в “Люлин”, там не се справи фирмата определено”, допълни столичният кмет.

В Кризисния център на общината са пренощували 198 души – ще им бъде осигурен престоя и през деня, обясни Фандъкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *