25.07.2024

МВнР предупреждава българите във Великобритания, че са възможни отменени полети, излитащи или кацащи от и на летищата на Обединеното кралство.
Очаква се обилният снеговалеж в страната, включително и в Лондон, да продължи и през следващите няколко дни.

От външното министерство препоръчват пътуващите от и до Великобритания български граждани да се информират за статута на полетите чрез интернет страниците на авиопревозвачите или на летищата.

Десетки български граждани бяха блокирани на летището в Тимишоара, след като самолет на нискотарифния авиопревозвач „Райън еър“ е бил отклонен от маршрута Лондон-Пловдив към летището на румънския град

Малко след 19:20 тази във вторник, след близо денонощие, блокираните българи на летище Тимишоара в Румъния кацнаха на летище „Пловдив“ с правителствения самолет. Това стана възможно, след като премиерът Бойко Борисов изпрати самолет Ербъс на Авиоотряд 28 в северната ни съседка, за да извози сънародниците ни в България. По данни на пътниците обаче в Румъния са останали още 12 българи.

В резултат на усложнената климатична обстановка в Европа, вчера е бил отменен полет на авиокомпания „Уиз Еър“ от Париж до София, съобщи МВнР. По данни на български граждани, осъществили контакт с мисията ни във френската столица, на летище Буве са били общо около 130 пътници, част от които българи, които чакат пренасочване и намиране на други подходящи полети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *