Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

Световната верига болници MEDİCALPARK с офис в София

“Здравето е основно и безкомпромисно право на всеки” е мотото на здравното заведение

Престижната болнична група “Медикал Парк” (Турция) стъпва у нас с официално представителство в София. Веригата обединява 30 болници в 17 града, а на 6 март ще открие своя офис и в България, информира Profile International.

Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината.

През 1993 г. е създадена първата болница от веригата – високо ниво на обслужване и качество на световен стандарт, но достъпни медицински услуги за всички пациенти от цял свят .

Със системата за управление на качеството на Група болници „Медикал Парк“ е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването . Независимо от това дали имат сертификат или не, във всички болници се прилагат стандартите за акредитация на JCI.През 2008 година болниците в Анталия, Бахчелиевлер и Гьозтепе заслужиха правото да получат сертификат за акредитация на JCI.

С 25 годишната си история най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, лекува пациенти от над 90 държави (по данни , само за 2016г. брой чужди пациенти постъпили за лечение са над 50 000) и 10% от населението на Турция .

При мозъчна и неврохирургия се използва и уреда за радиохирургия Гама нож.

Прословутата с центровете си за трансплантация на орган , верига болници“Медикал Парк” извършва над 800 трансплантации годишно (по данни от 2017г.) – на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица.

От които само за 2017 г. в центровете на “Медикал Парк” са извършени 487 бъбречни и 55 чернодробни трансплантации , успеваемоста съответно е %98 и %88 .

През годините конкретно болницата “Медикал Парк” Анталия е била неколкократно №1 в света по брой успешно извършени трансплантации на орган.

При бъбречните трансплантации е постигнат резултат с над 98% успеваемост за 1’та година след операцията и 96,7% на третата.

В “Медикал Парк” се извършват средно годишно над 600 костномозъчни трансплантации . При нужда за намирането на подходящ донор, центровете за трансплантация на “Медикал Парк” си сътрудничат и с международни банки за костен мозък. Акредитирани от Европейската група за костномозъчна трансплантация (EBMT).

Болничната верига “Медикал Парк” е сочена като десети в света сред най –добрите центровете за хирургия при болеста на Паркинсон (лечение с помоща на невростимулатор) .

Турската болница е прословута и с висока успеваемост при инвитро процедурите. Центровете за асистирана репродукция постигат бременност в около 55 -60% от случаите, 40% от процедурите с раждане на бебетa ( данните са за периода 2011 – 2014г.при извършени 2584 операции).

Болничната верига е също така позната и сред много български пациенти които предпочитат да извършват интервенции за пластична , реконструктивна и естетична хирургия .

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *