Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Internet Laptop Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Най-четени Общество

Стартира мащабен онлайн курс за учители

На 12 март 2018 г., понеделник, започва мащабен онлайн курс за учители по природни науки от и извън Европа – Amgen Teach MOOC (Massive Open Online Course). Обучението е част от проекта Amgen Teach и се осъществява с помощта на European Schoolnet Academy.

Курсът е насочен към учители по природни науки, преподаващи на деца на възраст между 12 и 19 години, от Европа и извън нея.

Amgen Teach MOOC има за цел да укрепи педагогическите компетенции и практики на преподавателите, както и да се фокусира върху обучението чрез събиране на данни и изследвания – педагогически подход, който подканва учениците да изследват академичното съдържание като задават, разследват и отговарят на въпроси.

Учители от всяка страна, включително и България, могат да се присъединят към мащабното обучение, като се регистрират до 12 март на: http://www.europeanschoolnetacademy.eu/en/web/inquiry-based-teaching-in-life-sciences.

Курсът се провежда на английски език в 5 модула и в продължение на 6,5 седмици. Той е напълно безплатен, а след завършването му учителите получават сертификат.

Седмица Модул Дата
1. Опитно събиране на сведения като учащ 12/03/2018
2. Въвеждане на изследването в час 19/03/2018
3. Концептуално разбиране на природните науки 26/03/2018
4. Оценка и проучване I 02/04/2018
5. Оценка и проучване II 09/04/2018

Повече информация за обучението може да се намери на:

Web: http://www.europeanschoolnetacademy.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/onlinesafetymooc/

За проекта Amgen Teach

Amgen Teach е европейски проект, финансиран от Фондация „Амджен“ с техническата подкрепа на The European Schoolnet Academy. Програмата има за цел да задълбочи интереса и постиженията на учениците в областта на науката, като укрепи способността на учителите да използват стратегии за обучение в класната стая.
Програмата се състои от серия от семинари, предлагани на различни езици и подкрепящи националните учебни програми.
Пилотният двугодишен етап на проекта обхваща 4 държави (Франция, Германия, Ирландия и Полша), като за този период са подобрени уменията на повече от 500 учители по природни науки.
За The European Schoolnet Academy

The European Schoolnet Academy е първата европейска платформа, предлагаща висококачествени безплатни курсове за учители в началното и средно образование. Платформата предлага масови открити онлайн курсове. Те са на различни теми, а продължителността им е между 3-8 седмици.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *