Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Студенти, преподаватели и служители на Стопанска академия отново подкрепиха благотворителен базар на мартеници, изработени от Дневен център за деца с увреждания

За поредна година академичната общност в Свищов подкрепи благотворителен базар на мартенички, организиран от Дневен център за деца с увреждания. Тази година инициативата бе под мотото „Народните занаяти – символ на трудолюбието и изразители на естетически идеали на българите!”. Благотворителният базар, който гостува по покана на академичното ръководство, бе организиран във фоайето на Факултетски корпус. В продължение на три дни преподаватели, служители и студенти имаха възможност да избират за своите близки предложените бяло-червените символи на пролетта. Ръчно изработените от децата и екипа на Дневния център мартеници от вълна, дърво и други естествени материали, представиха богатото разнообразие на българския бит, култура и наследство. Мартениците от пъстрия базар нямаха фиксирана цена, а всеки посетител сам решаваше каква сума може да пусне в кутията за дарения.
IMG_0191
По информация от директора на Дневния център – Теменужка Тодорова, със своето участие в мартенския базар, академичната общност е подкрепила инициативата със 774,70 лв. Събраните средства от благотворителната кампания ще подпомогнат организирането на детски празник по повод 10-годишнината от разкриването на социалната услуга, който ще се проведе през есента на 2018 г. Директорът на Дневния център изказа благодарност от името на своя екип и на децата към ръководството на Стопанска академия, Студентски съвет, преподаватели, служители и студенти за оказаната подкрепа в поредната по рода си съвместна благотворителна инициатива.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *