Борисов: Честит празник! Нека жертвите не са били напразни

Споделете лесно и бързо тази публикация

Министър-председателят на България Бойко Борисов честити националния празник на страната в официалния си профил във Фейсбук.

“Честит 3-ти март! Поклон пред паметта на всички, които са се борили и загинали за свободата на България. Признателност, която няма давност. Нека всеки българин днес живее така, че тяхната жертва да не е била напразна”, написа премиерът.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също честити националния празник на България 3-ти март в профила си в социалната мрежа.

“140-години съвременна българска държавност е събитието, което ни напомня, че сами ковем успехите, но и провалите си. Важно е да помним уроците от нашата история. А тя ни казва ясно, че единствено обединени можем да печелим и да вървим напред. Че “Съединението прави силата” не е лозунг, а кауза. Че лидерството не е съдба, а избор и действие.

Вярвам, че от нас, като съвременно общество, зависи бъдещето на Родината ни! И след като нашите предци успяха след 5 века на гнет и забрава, за нас – председателстващите обединена Европа, няма да има извинение, ако не направим голям скок напред! Затова, нека да намерим и днес онази сила в себе си, която ще ни позволи да поставим Отечеството пред егото си. Родолюбието пред честолюбието. Бъдещето пред миналото… Честит празник!”, написа Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *