Оставиха в ареста обирджиите, взривили банкомат в София

Споделете лесно и бързо тази публикация

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста четирима от обирджиите, взривили банкомат в София. Петият не се яви в съда, но не е ясно защо.

За постоянно зад решетките остават Иван Янински-Шумахера, Юлиян Ценев–Байката, Росен Цветков–Ръкспина и Пламен Попов. Петият обирджия е Николай Анев–Лъвчето, но той не се яви пред магистратите, съобщиха Нова телевизия и bTV.

Според съда, мъжете са обществено опасни и вече са имали криминални прояви.

В началото на разглеждането на мярката за неотклонение стана ясно, че в дома на единия от задържаните освен улики, сочещи към престъплението са открити автомат, оръжие и маски. Намерени са и омастилени банкноти от взривения банкомат. В устройството е имало малко над 17 000 лева.

Сигналът за експлозията бе получен в петък в 5.15 часа. Банкоматът се е намирал на фасадата на цветарски магазин на бул. “Рожен” в столичния кв. “Илиянци”. Полицията е причакала извършителите, които са се опитали да избягат. След преследване по улиците на София петимата поемат в посока Ихтиман и Елин Пелин. Екипите на СДВР и отряда „Кобра“ обаче успяват да ги арестуват в Ихтиман.

Решението на Софийския градски съд не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *