Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Прокуратурата решава дали да пусне д-р Димитров

Прокуратурата решава дали да пусне д-р Димитров
07:20 | 6 март 2018
Bulphoto

Днес се очаква да стане ясно дали прокуратурата в Пловдив ще внесе искане до съда за удължаване срока на задържане на д-р Иван Димитров.

Медикът е обвинен за смъртта на криминално проявен мъж, който влезе в дома на лекаря в края на миналата седмица с цел кражба.

Наложената от прокуратурата 72-часова мярка за задържане на Иван Димитров изтича тази вечер в 17:30 ч., каза адвокатът му Георги Кутрянски.

„Трябва да се вземе решение дали ще бъде поискано постоянно задържане под стража, а то се прави от прокурора до съда. Ако такова не бъде направено, след 17:30 ч. клиентът ми трябва да бъде освободен“, обясни Тутрянски пред БНР.

За същия час е насрочен и поредният протест в Пловдив в подкрепа на д-р Димитров.

Случаят предизвика силна обществена реакция и протести в други градове, защото лекарят, опитал да запази семейството и дома си, е обвинен за убийство, но не при неизбежна самоотбрана. Участниците в протеста са категорични, че медикът трябва да бъде освободен, защото с действията си е защитил своето семейство. Те настояват и за приемането на законови промени, регламентиращи правото на самозащита. Досега от прокуратурата и полицията се въздържат от коментар по случая, провокирал обществено напрежение.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *