Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Любопитно Най-четени Последни новини

Шефът на Амазон оглави рейтинга на най-богатите хора в света според Forbes

Шефът на компанията Amazon Джеф Безъс оглави тазгодишната класация на най-богатите хора на планетата на американското списание Forbes. Журналът е оценил състоянието му на 112 млрд. долара.

Само за 12 месеца акциите на Amazon са скочили в борсовата си цена с 59%. Така Безъс е станал по-богат с цели 39,2 млрд. долара и това е най-високият ръст в пазарната стойност на ценни книжа от 1987 г. насам, когато Forbes започна да оценява състоянието на милиардерите по света.

Предишният дългогодишен лидер – основателят на софтуерния гигант Microsoft Бил Гейтс, се е оказал вече на второ място в света със състояние от „само“ 90 млрд. долара. Трети в престижната класация е шефът на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет със състояние от 84 млрд. долара.

Общо списанието е преброило по света 2208 милиардери в долари, чието общо състояние достига умопомрачителната сума от 9,1 трлн. бакса – с 18% повече спрямо миналогодишния показател. Освен това в новия списък са влезли и 259 нови богаташи, които по-рано не са фигурирали в него.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *