Парламентът ще решава кой да оглави Антикорупционния орган

Споделете лесно и бързо тази публикация

Народните представители ще изберат председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това се посочва в програмата за работа на Народното събрание. За поста се борят Пламен Димитров, предложен от ГЕРБ и „Обединени патриоти”, и Николай Николов, предложен от БСП. За избран се счита кандидатът, за който са гласували повече от половината депутати в зала. На 6 март двамата бяха изслушани в парламентарната комисия за борба с корупцията.

По закон Антикорупционният орган се състои от председател, зам.-председател и трима членове. Председателят предлага свой заместник и членове на комисията, които също се избират от парламента.

Парламентарната регионална комисия ще разгледа окончателни промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община. Основните изменения са свързани с ограничаването на височината на новопостроените сгради, в зависимост от това в коя част на града се намират. Комисията за контрол над службите ще обсъди прекратяването на правомощията на член на Националното бюро за контрол на СРС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *