Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Ситуацията със състоянието на язовирната система в страната е под контрол

По разпореждане на министър-председателя, в качеството си на вицепремиер свиках оперативка, за да запознаем обществото със състоянието, в което се намира язовирната система, в условията на топенето на снеговете и дъждовете, които повишават нивата на реките.

Ситуацията е под контрол. Това заяви заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов след заседанието тази вечер в Министерството на отбраната по въпроси, свързани със състоянието на язовирната система в страната, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов посочи, че всички представители на министерствата на вътрешните работи, икономиката, екологията, енергетиката, земеделието и регионалното развитие и благоустройство, са докладвали за състоянието на онези язовири, които са в тяхна ведомствена компетентност.

„Ситуацията е под контрол, с изключение на община Хайредин, където е имало проблеми, но те са овладени“, подчерта той.

Министерството на отбраната е подготвено и при необходимост може да включи в дейностите в помощ на населението 16 модулни формирования със специализирана техника в петте зони, на които е разделена страната, каза още вицепремиер Каракачанов. В готовност са и хеликоптери от състава на ВВС, в случай, че се наложи да се проведат животоспасяващи операции.

По отношение на мерките, които са взети, разяснения направи комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерството на вътрешните работи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *