Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Зам.-министър Ваня Колева участва в журито на Първия спортен хакатон в България

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в журито за определяне на победителите в Първия спортен хакатон в България (10-11 март). Двудневновото състезание за технологични иновации в областта на спорта се проведе в Националната спортна академия „В. Левски” в партньорство с Министерството на младежта и спорта и домакина НСА. Организатор на първото по рода си съревнование у нас е EduTechFlag – Флаг за образование и технологии.
Hakaton-4
Спортният хакатон завърши с представяне на 7 разработки и проекти от участниците. В присъствието на ректора на НСА проф. Пенчо Гешев те бяха оценени от жури, в което освен зам.-министър Ваня Колева участваха зам.-ректорът на НСА проф. Татяна Янчева, Саша Безуханова – основател и председател на Move.bg, Светлин Наков – мениджър „Обучиние и вдъхновение” в СофтУни и софтуерният инженер и програмист Мартин Куванджиев.
Наградата за най-добри спортни технологии, приложения и данни” получи екипът „Барин Спортс”, който представи система за следене на натоварването и представянето на млади спортисти, предназначена за спортни академии и школи.
В категорията за предизвикателство наградата бе присъдена на Калоян Трифонов за проекта DNA Testing – приложение, което помага на хората да избират подходящ спорт според физиологичното им състояние и данни.
За спортни иновации беше отличен екип от ученици в девети клас на Технологическо училище „Електронни системи”. Те представиха апликацията Body Support, която улеснява любителите на фитнеса и здравословното хранене в комуникацията им с инструкторите.
Също екип от деветокласници на Технологическо училище „Електронни системи” получи голямата награда за разработката на приложението Match Predictions, което има за цел да помага на футболните запалянковци да отгатват резултати от мачове.
Участниците в Първия спортен хакатон в България бяха насърчени от журито да развиват идеите си и да търсят тяхното приложение в практиката. „Поздравявам нашите участници за знанията и идеите, които показаха. Вярвам, че това събитие ще създаде насоки спортът и технологиите да се развиват в симбиоза”, заяви при закриването д-р Милена Крумова, създател на EduTechFlag.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *