Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Затварят софийски улици заради строежа на метрото

Във връзка с организацията на междинната шахта на тунело-пробивната машина в столицата се налага организация на движението на улица „Св. Георги Софийски“.

До 19 септември 2018 година се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „д-р Тодор Даскалов“ в участък от 40 м, считано от кръстовището с ул. „Св. Георги Софийски“.

От 2 април до 19 септември се закриват местата за почасово платено паркиране както следва:
-от южната страна на ул. „Св. Георги Софийски“ в участък от 115м, считано преди кръстовището с ул. „д-р Тодор Даскалов“.
-от северната страна на ул. „Св. Георги Софийски“, след кръстовището с ул. „Райко Жинзифов“.

Заради реконструкция на улични водопроводи се налагат ограничения на движението и в квартал „Орландовци“.

Организацията на движението в квартала започва от утре, 20 март, и ще продължи до 26 април 2018 година.

За посочения период се забранява влизането на превозни средства в участък от 65 м по дясна пътна лента на южното пътно платно на ул. „История славянобългарска“ при ул. „Заводска“. Забранява се и влизането в двете посоки на превозни средства в участък от 140 м по ул. „Заводска“, след кръстовището с ул. „История славянобългарска“.

За същия период от време се променя маршрута на автобусни линии №79 и №309 само в посока пл. Сточна гара – от ДИП Стинд и бул. „Илиянци“, подлеза по маршрутите си до кръстовището ул. „История славянобългарска“ и ул. „Заводска“, по ул. „Грънчарска“, по ул. „Каменоделска“, по ул. „Константин Стоилов“ и по маршрутите си до кв. „Христо Ботев“ и съответно до ж.к. Люлин 1, 2.

Разкрива се временна спирка на ул. „Грънчарска“ на 40 м. след кръстовището с ул. „Заводска“.
Автобусите ще спират на трамвайна спирка с код 2311 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ преди кръстовището с ул. „Заводска“.
Закриват се спирки с код 1944 „Централен гробищен парк“ и с код 2312 „Хладилен завод“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *