Задържаха българин, сключвал фиктивни бракове

Споделете лесно и бързо тази публикация

Задържаха, издирван българин с Европейска заповед, за изготвяне на неистински документи и сключване на фиктивни бракове между българки и косовари.
По искане на Окръжна прокуратура – Габрово по отношение на 28-годишен български гражданин е взета вземане мярка за неотклонение „задържане под стража” на основание Европейска заповед за арест.

Тодор Б. е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, от 16.03.2018 г., издадена от Прокуратурата във Франкфурт на Майн. Същата е издадена по повод обвинение в съставяне и ползване на неистински документи и документи с преправено съдържание както и обвинение в подпомагане на незаконно влизане и пребиваване в страната /касаещо сключване на фиктивни бракове между българки и косовари/.

Престъпления е наказуеми по Наказателния кодекс на Германия, съответстващи на НК на Р България, Закона за свободно движение. След разглеждане на делото съдът уважи искането на прокуратура и взе мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на българския гражданин с цел осигуряване участието му в производство по изпълнение на Европейската заповед за арест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *