Депутатите обсъждат промени в Закона за ограничаване плащанията в брой

Споделете лесно и бързо тази публикация

Депутатите ще обсъждат на първо четене промени в Закона за ограничаване плащанията в брой. Приходите от тол такси и постъпления от бюджетни организации директно да се превеждат в БНБ, а не по сметки на други банки, е заложено в текста.

С промяната се осигурява възможност обслужването на картовите плащания по събиране на приходи и други постъпления на бюджетни организации да се извършва чрез централизиран подход по сметки на БНБ. Той се прилага и за обслужване на картовите плащания по администрираните от НАП публични вземания. Реализирането на тази възможност ще оптимизира администрирането на приходите на бюджетните организации, той като сумите директно ще постъпват в предвидената за целта сметка в БНБ, вместо в сметки на банки и последващо трансфериране към сметките на БНБ.

За физическите и юридическите лица новата възможност за плащане на дължимите от тях суми за такси и цени на административни услуги към съответните бюджетни организации ще се превърне в удобен и безплатен начин за плащане.

Със законопроекта се предлага и допълнение на Закона за пътищата, с което се дава възможност за централизирано събиране на приходи от тол такси.

One thought on “Депутатите обсъждат промени в Закона за ограничаване плащанията в брой

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *