Забраниха високото строителство в центъра на София

Споделете лесно и бързо тази публикация

Сгради, по-високи от 50 метра, няма да бъдат строени в централната градска част на София. Това реши парламентът, като прие окончателно на второ четене промените в Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

Изключение ще се прави за имотите, попадащи в зоната на новия делови център на София. В 400-метровата зона около метростанциите извън централната градска част и извън районите “Триадица”, “Лозенец”, “Младост” и “Изгрев”, сградите не трябва да надвишават 100 м височина. За останалата част от територията ограничението е 75 м.

За територията, ограничена от софийския околовръстен път, южна строителна граница на София, бул. “Цар Борис III”, допустимата височина на сградите е до 15 м. В общия устройствен план на София могат да се определят устройствени зони за много високо строителство, в които височината на сградите не се ограничава, записаха депутатите. От окончателния вариант на промените отпаднаха подробно разписаните граници на териториите за много високо строителство, каквито се предвиждаха двустранно по Околовръстен път при ж.к. “Люлин” и по бул.”Цариградско шосе”- от кръстовището на 7-ми км до р. Искър.

2 thoughts on “Забраниха високото строителство в центъра на София

 • март 29, 2018 at 3:34 pm
  Permalink

  Идете в големите градове. Ще видите купища високи сгради. Красиво и модернистично е. Трябва да го има и в София. Нека строят!

  Reply
 • март 29, 2018 at 3:35 pm
  Permalink

  Чета тая статия и попадам на друга, в която се казва, че са надраскали порно надписи по Александър Невски. Е, какво да очакваме повече. Народ, който не уважава миналото си, няма да уважава и бъдещето си, а бъдещето е в модерните високи сгради!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *