Четирима са задържани за големия инкасо обир

Споделете лесно и бързо тази публикация

Четирима мъже на възраст между 30 и 35 г. – всички криминално проявени, двама – осъждани, са задържани за обира на 202 000 лева от инкасо автомобил в Плевен.

Сигналът за грабежа бе подаден снощи около 20 часа пред магазин “Кауфланд” 2, съобщи окръжният прокурор Ваня Савова.

За инцидента е уведомил на тел. 112 гражданин, който станал свидетел на грабежа. Престъпниците, спрели пред входа на магазина, изтласкали шофьора на инкасо автомобила, после преместили колата зад магазина. Там прехвърлили парите в своя автомобил, но не успели да вземат цялата сума.

Един от арестуваните е задържан по “горещи” следи – около три часа след престъплението. Въз основа на наблюдавана от известно време група, по-късно са арестувани другите трима.

От полицията са претърсили три жилища, откъдето е иззет доказателствен материал. В едно от тях са открити три огнестрелни оръжия и патрони за автомат “Калашников”, открити са опаковки за пари. Намерен е и автомобилът, с който са избягали от местопрестъплението, както и вещи, с които са прикривали лицата си, докато са прехвърляли парите от инкасо автомобила на “Вип секюрити” в техния.

До момента е установено, че част от оръжието у заподозрените за грабежа е незаконно притежавано. Работната хипотеза, по която се разследва, е извършване на грабеж в особено големи размери. При доказване на подобно престъпление се предвижда наказание “затвор” от пет до 15 години, плюс конфискация на една втора от имуществото на осъдения.

Полицията работи и по версия за престъпна група, която може да е гастролирала в други региони. След повдигане на обвинението, което ще стане до края на деня, ще се поиска да бъде продължен срокът за задържане на 72 часа.

Възложени са и експертизи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *