В Стопанска академия се проведе 11-ото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бе за 11-и път домакин на най-голямото кариерно изложение в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. Свищовското издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера срещна студентите с представители на 20 фирми и организации от България. Гости на официалното откриване бяха проф. д-р Любомира Попова – областен управител на област Велико Търново, Анелия Димитрова – зам.-кмет на община Свищов и Светлозар Петров – управител на Job Tiger. Участниците и гостите приветства ректорът на Стопанска академия, доц. д-р Иван Марчевски. Той подчерта важността на кариерния форум и ползите от него както за студентите, така и за бизнеса. Ректорът изрази увереност, че на тази среща студентите ще намерят бъдещите си работодатели, с което да осмислят положения труд и усилия през 4-годишния период на своето обучение, а работодателите ще срещнат в Свищов мотивирани млади хора, които да попълнят екипите им от висококвалифицирани специалисти в сферата на икономиката, администрацията и управлението. Приветствия към свищовските студенти, домакините и организаторите на националния форум, и към участващите представители на практиката, отправиха и официалните гости. „За да постигнем добра кариера и добър живот, трябва да инвестираме първо в образованието и Вие сте избрали правилното място и правилната инвестиция”, каза в обръщението си към свищовските студенти проф. Попова.
IMG_2023
Участието на представените във форума фирми, областният управител определи като „протегната ръка” и шанс за достойна реализация на възпитаниците на Стопанска академия. „Включването на Стопанска академия за 11 пореден път в националния форум е показателна оценка за високото качество на предлаганото тук образование, както и за това, че придобитите от студентите ключови знания, умения и компетенции ги прави предпочитани кадри за българския бизнес”, заяви в приветствието си зам.-кметът на община Свищов, Анелия Димитрова. Управителят на фирмата-организатор Job Tiger подчерта, че проявения интерес на бизнеса към реализираните вече 11 издания на форума в Свищов, се дължи най-вече на качественото образование, което получават студентите и оказваната помощ от страна на висшето училище. Светлозар Петров апелира към студентите да използват форума за да научат какво изискват едни от най-добрите фирми в България, да се подготвят за пазара на труда и да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие.
За да представят пред младите хора работни и стажантски позиции, в изложението в Стопанска академия участваха Представителство на Европейската комисия в България, водещи банкови институции и застрахователни компании, фирми от IT сектора и сферата на туризма, общинска администрация, Дирекция „Бюро по труда” и Съвет по туризъм в Свищов, академични центрове. Форумът даде възможност на студентите да получат кариерни съвети и консултации, да коментират с мениджъри и представители на фирмите пазара на труда, да се информират за предлаганите стажантски програми и свободни работни позиции, да обсъждат с работодателите какви са техните изисквания, да разберат начините за по-успешен кариерен старт. За част от младите хора това беше първа среща с работодател в неформална обстановка. Освен студенти, сред посетителите на изложението бяха и ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев”, Свищов. По време на националния форум, академичното ръководство и гостуващите представители на бизнеса обсъдиха възможности за създаване на дълготрайни партньорски взаимоотношения и сътрудничество при обучението и професионалната реализация на свищовските студенти.
По традиция, в рамките на кариерния форум се проведе и обучение под формата на майсторски клас за студентите. Ивайло Стоянов – директор „Управление на данни” в УниКредит Булбанк проведе Business Master Class на тема „Управление на данни и информация”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *