Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Нов сигнал за непроверени пътници на Летище София

За нов случай за пътници, влезли в България през Летище София без проверка, алармират в социалните мрежи.
Сигнала подаде Георг Тупарев във Facebook, съобщи Нова телевизия.

По думите му на 27-ми март той пристигнал с полет от Амстердам. На пунктовете за проверка обаче нямало граничен полицай. Затова десетина души влезли в България свободно. Униформените се появили бързо, а причина за забавянето им се оказва грешна информация за кацането на самолета.

„Досега ми докладваха, че всичко това не е съвсем вярно. Всичко това, което ми написаха и на мен. Аз имам информация от социалните мрежи. Нямало ги там, дошли накрая, пък на таблото пишело, че самолетът още не е кацнал. Всичко това го проверяваме, това мога да ви отговоря в момента. Хората се притесняват винаги, нещата им се виждат едни, а те се оказват други, но го проверяваме сигнала”, заяви вътрешният министър Валентин Радев.

Миналия месец стана ясно, че след като самолет на авиокомпания „България ер“ се е приземил в следобедните часове на 20 март, пътниците са били пуснати да минат през Терминал 2, без задължителния контрол от граничните полицаи. Заради случая 13 служители на „Гранична полиция“ бяха отстранените от работа.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *