Поощрителни награди получиха ученици от 51 СУ “Елисавета Багряна “

Споделете лесно и бързо тази публикация

В резултат на добър успех, активна извънкласна дейност и добро отношение към своите преподаватели, учениците получиха лично от Ненчо Балабанов и Боби Ваклинов своите подаръци.За всички ученици тези повече два часа на гостуване с двамата популярни и обичани известни личности се превърнаха както в минути на еуфория и надпревара за автографи така и в моменти на притаен дъх, запленени от многобройните интересни разкази на двамата артисти.Кампанията стартира на 5 април 2017 г. с подкрепата на Столичната община и МОН.
29391772_1642516725784726_1039422609_o

Инициативата на “Успели българи дават личен пример” има за цел да мотивира и вдъхнови децата да учат чрез добрите примери. Да им покаже, че те съществуват и са навсякъде около нас – в медиите, на музикалната и театрална сцена , общинската, администрация. Лицата разказват на кандидат-гимназистите за живота , постиженията и професионалната си реализация! Запознават ги с различните професии.
29391697_1642519262451139_1425829427_o

България е на последно място сред страните от Европейския съюз, по резултати на учениците на международния тест PISA, 15-16-годишните ученици в България са функционално неграмотни и трудно разбират смисъла на текста, който четат. Учениците трудно могат и да приложат наученото в реални житейски ситуации. В редица представителни за страната изследвания и статистически данни, са констатирани изключително тревожни тенденции – почти една четвърт от децата в България (24%), завършили основно образование, не продължават към следващата степен в училище. От тези, които се записват в средно образование, успяват да завършат около 89%. Това показва сериозен и растящ проблем с ранното отпадане на българските ученици от образователната система.

Всичките тези данни показват една мрачна картина за бъдещето на България, която върви по пътя на страните от Третия свят. Кампанията на “Успели българи дават личен пример”, показва на учениците, че смисъл има да останат у нас и да се развиват в сфера, която са избрали. Стартът на инициативата до момента има небивал успех. Участниците в кампанията имат изключителната възможност да помогнат за изграждането на приоритети за развитие на новото поколение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *