Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Щатът Вирджиния ще признава българския като чужд език в дипломите за средно образование

След Мериленд и щатът Вирджиния включва българския като чужд език в дипломите за средно образование. Езиковият тест по български език, провеждан от Департамента за езиково обучение (ДЕО-ИЧС) при СУ „Св. Климент Охридски“, е признат и включен в програмата „Сертификат за двуезичност“ (Seal of Biliteracy) на този щат. Решението беше взето на 10 април, на извънредно заседание на Управителния съвет на Департамента по образование във Вирджиния, проведено по молба на посолството на България във Вашингтон.

В резултат на предприетите действия от страна на дипломатическата ни мисия преди седмица и в щата Мериленд беше признат езиковият тест по български език, провеждан от Департамента за езиково обучение (ДЕО-ИЧС) при СУ „Св. Климент Охридски“.

Още тази година завършващите гимназия ученици във Вирджиния ще могат да положат дистанционно изпит по български език и да получат „Сертификат за двуезичност“.

Департаментът по образование в щата ще включи директна препратка към теста на електронната си страница в срок до две седмици. Сертификат ще бъде издаван при успешно полагане на теста – минимум ниво В 1.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *