Доналд Тръмп отлага удара по Сирия

Споделете лесно и бързо тази публикация

“Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе заседание със съветниците си по националната сигурност, но все още не е взел решение за Сирия”, съобщи прессекретарят на Белия дом Сара Хъкъби.

“Продължаваме анализите на разузнавателната информация и консултациите с нашите партньори и съюзници. Тази вечер президентът ще разговаря с президента Макрон и премиера Мей”, съобщи Хъкъби.

Президентът от своя страна увери, че решението за бъдещите действия по отношение на Сирия ще бъде взето скоро. Преди заседанието Тръмп се въздържа от категорични оценки. “Ще видим какво ще се случи. Гледаме много сериозно на тази ситуация”, каза той.

Междувременно NBC News съобщи, че американските спецслужби имат доказателства, че в сирийския град Дума е използвано химическо оръжие.
Уточнява се, че спецслужбите на САЩ разполагат с проби от кръвта и урината на жертви на атаката. Анализите са показали наличие на хлор и неназовано нервно-паралитично вещество.

Британското правителство проведе заседание, на което министрите се обединиха около позицията, че са необходими решителни действия, за да се прекрати употребата на химическо оръжие.

Президентът на Франция Еманюел Макрон от своя страна заяви, че страната му би участвала във военна операция на САЩ в Сирия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *