Арестуваха зрелищно кметът на “Младост”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Кметът на район „Младост“ в София Десислава Иванчева беше арестувана преди минути. Тя е била задържана за подкуп от маскирани полицаи с качулки. Според Нова телевизия у нея са намерени 70 хил. евро, а тя е поискала 250 хил. евро за издаване на разрешително за строеж. По непотвърдена информация кметицата била готова за рекордните 2 500 000 да хариже най-апетитните имоти в Младост на строителни предприемачи.

Зрелищния арест е станал на бул. „Васил Левски“ пред Спортната палата и се ръководи от служителите на новия Антикорупционен орган (КОНПИ). В момента се извършват и обиски в община „Младост“. Иванчева е арестувана пред сградата и стои с белезници. Окована е и заместничката на Иванчева, както и посредници при подкупа.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров публикува във “Фейсбук” снимка от ареста.

 

Специализираната прокуратура провежда разследване за корупционни престъпления в Община Младост. Това съобщи за Агенция „Фокус“ прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор. „Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). В момента се извършват претърсвания и разпити на свидетели“, коментира Арнаудова.

Снимки: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *