Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Още от бебета, децата се подготвят за училище

Децата могат да бъдат подготвени за училище още с раждането си. Звучи нетипично, но това е основата на австралийска система за ранно развитие на децата.

Всяко бебе обича да бъде гушкано. Докосването от майката обаче може да бъде не само приятно, но и полезно за развитието на мозъчната дейност. Например чрез масаж бебетата научават повече за собственото си тяло.

„Масажът е много важна част от нашата програма – той помага на децата да разберат, че имат тяло, къде започва, къде свършва, как могат да движат различните части от тялото си, как да се научат да го контролират, защото бебетата нямат контрол над телата си от момента на раждането. И на последно място, как да координират всички свои движения по такъв начин и да са толкова добри в това, че да могат да седят мирно в училище и да учат” казва д-р Джейн Уилямс.

Д-р Уилямс обучава родители в Австралия, Азия и Европа. И редовно посещава България, за да помогне на майките да се грижат по-добре за развитието на бебетата си. Чрез различните сензорни и двигателни стимулации се създават мозъчните връзки, които са ни необходими на бебето да порасне здрава, пълноценна и мислеща личност.

„Много деца, които не се движат през първите години от живота си, след това имат проблеми с четенето, не могат да следят реда на страницата, имат много лоша координация очи – ръка, обучителният процес в училище е мъчителен за тях… Мозъкът научава нови неща посредством движение. Ако не се движите, мозъкът ви не работи правилно”, казва още д-р Уилямс.

Методът помага и за преодоляване на невро-моторни състояния на незрялост при бебета, деца и подрастващи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *