Парламентът разглжда предложението на БСП за намаляване на депутатските привилегии

Споделете лесно и бързо тази публикация

Парламентът ще разгледа предложението на БСП за намаляване на депутатските привилегии. Това предвижда програмата за работа на Народното Събрание,съобщава агенция Фокус.

Предложението е заложено в промяната на Правилника за организацията и дейността на парламента. Проекторешението е подписано от 54 народни представители от ПГ на „БСП за България“. От опозицията предлагат основното възнаграждение на народните представители да бъде в размер на 2 976 лв. Размерът на възнаграждението е от края на 43-ото Народното събрание и идеята е то да не подлежи на преизчисляване докрая на настоящия парламент.

От БСП предлагат още депутатите да почиват толкова, колкото и българските граждани, като изключение в предложението им прави ваканцията на парламента през месец август. На вниманието на депутатите се поставя и отчета за дейността на Съвета за електронни медии за 2017 г.

В 11.00 часа ще започне и петъчният парламентарен контрол. В него участие ще вземат 6 министри от кабинета “Борисов” 3. Сред тях са министърът на правосъдието Цецка Цачева и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *