Неврохирургът проф. Габровски с Медицински Оскар

Споделете лесно и бързо тази публикация

Светилата на родната медицина с награди на 15 май

Един от най-добрите неврохирурзи – проф. д-р Николай Габровски, получава заслужено признание от четвъртата церемония за Националните Медицински награди на 15 май в балната зала на хотел РREMIER BEST WESTERN в София.
Професорът, който е трето поколение неврохирург, е номиниран в категория Професионално признание и иновации.
“Възможностите на съвременната медицина и в частност на неврохирурггията са огромни. Живеем буквално в революционни времена”, казва в интервюта професорът, който е трето поколение неврохирург.
Началник на Клиниката по неврохирургия, а от април 2017 г. и зам.-директор по лечебната дейност на Университетската болница за спешна медицина „Пирогов“. Той е и национален консултант по неврохирургия към Министерството на здравеопазването.
Завършил Медицинския университет в София през 1996 г., проф. Габровски започва работа в клиниката по неврохирургия на Пирогов от 1997 г.
Специализирал е многократно в областта на невроонкологията, съдовата и гръбначна хирургия във Франция, Белгия, Германия, включително под ръководството на известния неврохирург проф. Жак Брочи.
Той е специалистът, който въвежда в България множество иновативни хирургични техники, предимно в областта на щадящата и минималноинвазивната хирургия.

В началото на 2012 г. е избран за наблюдател в борда на Европейски мозъчен съвет (European Brain Council) – координираща неправителствена организация, която работи в тясно сътрудничество с комисиите на Европейския съюз, Европейския парламент, Световната здравна организация и други отговорни органи по проблемите на заболяванията на мозъка.Тази му дейност продължава до началото на 2016 г., когато създава и оглавява Европейски мозъчен съвет – България.
През последните години проф. Николай Габровски преподава в множество престижни научни форуми и курсове основно в областта на минимално инвазивните методи за лечение на гръбначните заболявания и съвременните хирургични методи в гръбначната хирургия като обучава специалисти от различни европейски държави, Азия и Близкия изток.
С рекордни три номинации е най-голямата болнина група у нас – Аджибадем Сити Клиник. Онкологичният център на болницата получи и специална номинация от партньора на събитието – Националната Пациентска Орагнизация, за Инвестиции в психосоциалната подкрепа.
Номинациите за Националните медицински награди 2018 са направени от браншови организации, ресорни медии и журналисти. Организатор на събитието е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR.
Партньори на конкурса са Български Лекарски Съюз, Националната Пациентска Орагнизация и Българският Фармацевтичен Съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *