“Google” започва обучение за цифровизация на малките и средни предприятия в България

Споделете лесно и бързо тази публикация

Технологичният гигант “Google” започва обучение за цифровизация на малките и средни предприятия в България, съобщиха от Министерството на икономиката. В рамките на инициативата ще се проведе дискусия на тема “Цифровите умения – нови възможности за развитие на местните бизнеси”.

Дискусията ще се фокусира върху значението на цифровите умения за малките и средни предприятия и икономическия растеж в страната. Инициативата е част от поетия ангажимент за преодоляване на цифровото разделение в Европа, като целта е да се помогне на 1 милион европейци да намерят работа или да постигнат бизнес растеж до 2020 година. Това е и част от усилията на водената от Европейската комисия Коалиция за умения и работни места в областта на цифровите технологии.

През 2016 година компанията стартира програмата “Дигитален гараж” в България като безплатна онлайн платформа за обучение на дигитален маркетинг и онлайн бизнес за служители и предприемачи в сферата на малките и средни предприятия. Оттогава повече от 26 хиляди души са обучени в областта на цифровите умения чрез платформата, а 20% от преминалите през програмата твърдят, че са усетили позитивен ефект върху кариерата и бизнеса си след обучението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *