Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Зам.-министър Ваня Колева: Здравето на българските деца е кауза, с която всички трябва да сме ангажирани


Здравето на българските деца и българската нация е кауза, с която всички ние трябва да сме ангажирани. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева при участието си в представянето на инициативите за балансирано хранене и активен начин на живот на „Нестле“ в България през 2018 г. Министерството на младежта и спорта е партньор на кампаниите, чийто обхват ще бъде разширен през настоящата година.
„На всички тук е ясно колко е полезно човек да спортува, да се движи и да живее активно. Това изгражда не само здрав организъм, но възпитава изключително силен характер – нещо необходимо човек да се реализира успешно и да се чувства пълноценен член на нашето общество“, каза зам.-министър Ваня Колева.
Тя благодари на „Нестле България“ за инициативите, които популяризират здравословния начин на живот и балансираното хранене. „Това е пример за социална ангажираност и за това как бизнесът и държавните институции заедно работят успешно за национални каузи, каквато е здравето на българската нация“, добави Ваня Колева.
Заместник-министърът изрази благодарност и към всички всички спортисти, които подкрепят кампаниите и с личния си пример мотивират децата да се занимават системно със спорт и физическа активност. Сред тези спортисти са олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова и бившият волейболист Евгени Иванов, които присъстваха на събитието. Гости бяха също посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, изпълнителният директор на ЕКОПАК България Тодор Бургуджиев, телевизионният водещ Ники Кънчев и др.
Програмите „Нестле за Живей активно“ и „Нестле за по-здрави деца“ досега са обединили над 350 000 души около идеята да спортуват, да се движат и да се хранят балансирано и на над 30 000 ученици са показани ползите от активния начин на живот.
От компанията благодариха на Министерството на младежта и спорта за успешното партньорство в инициативите за балансирано хранене и здравословен начин на живот.
Чрез най-голямата инициатива „Нестле за Живей Активно!“ от 2006 г. насам посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. инициативата ще си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и чрез над 120 съвместни прояви ще мотивира все повече българи да се движат и хранят балансирано.
Програмата за по-здрави деца през 2018 г. отново ще се фокусира върху посланието, че доброто хранене в началния етап на живота води до едно по-здраво бъдеще. Програмата ще разшири обхвата си, като запази сегмента на училищата и добави и този на детските градини, обхващайки деца от 3 до 12 години. Целта е чрез програмата „Нестле за по-здрави деца“ до 2030 г. да се помогне на 500 000 българчета да водят по-здравословен начин на живот чрез модули, базирани на солидна научна рамка.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *