София блокирана заради футболен мач

Споделете лесно и бързо тази публикация

Затворени улици и задръствания очакват тази седмица софиянци заради огромния брой делегации, които пристигат в столицата за неформалния Европейски съвет на 16 май и срещата ЕС – Западни Балкани на 17 май. В София ще има около 40 кортежа, за които ще трябва да бъдат осигурени трасета, ще се спира и движението около местата, в които ще са събитията.

Булевардите, които свързват летище София с резиденция “Бояна”, “София Тех парк”, “Квадрат 500” и НДК, ще са най-проблемните трасета.

Засилените мерки за сигурност започват още днес. Следобед пристига испанският премиер Мариано Рахой. Вечерта той ще има разговори с премиера Бойко Борисов в резиденция “Бояна”. Заради Рахой се забранява паркирането на бул. “Джеймс Баучер” между ул. “Златен рог” и бул. “Черни връх”.

Вечерта в столицата е и дербито “Левски” – ЦСКА на националния стадион. Движението по улиците и булевардите около стадиона ще е забранено още от обяд.

Най-натоварено ще е в сряда. Тогава в “Бояна” и “Квадрат 500” са организирани срещи на двете най-големи европейски партии – ЕНП и ПЕС. Възможно е спиране на движението около Паметника на Васил Левски в центъра на столицата.

Вечерта затрудненията ще са пък по Цариградско шосе и на кръговото на 4-и километър. Причината е, че в “София Тех парк” ще са вечерята на европейските лидери и неформалният Европейски съвет.

В НДК пък ще е срещата между лидерите на ЕС и премиерите и президентите на Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово. Заради това достъпът до двореца ще бъде ограничен както на 17 май, така и на 18 май, съобщиха от НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *