21.07.2024

СГС гледа делото за убийството в Борисовата градина

Йоан Матев

Делото за убийството на Георги Игнатов продължава днес в Софийския градски съд. Обвиняемият е Йоан Матев, който според разследващите е убиецът на Игнатов. Игнатов бе намерен мъртъв през 2015 г. в Борисовата градина.

Родителите на Георги Игнатов се явяват като частни обвинители по делото, като съдът прие техните граждански искове за причинени страдания и болка в размер на 400 хиляди лева.

Делото стартира през февруари, а миналия месец майката и бащата на убития се явиха за пръв път в съдебната зала. Тогава присъства и майката на подсъдимия.

Днес се очаква да бъде разпитан и братът на Матев – Марсел, който пък преди време заяви, че обвиненията срещу брат му са му довели емоционални и нервни проблеми. Но именно Марсел е разкрил информация по случая и е помогнал на разследващите да открият оръжието, с което е извършено убийството.

На предходното заседание на СГС, адвокатите защитаващи Йоан Матев, поставиха пред съда искането делото да бъде прекратено и засекретено. Искането им бе отхвърлено.

Делото бе внесено през ноември 2017 г., като обвинителният акт на прокуратурата се посочва, че Матев е убил жертвата си по особено мъчителен начин.

По време на извършване на убийството и на предаването на Матев в съда той все още е непълнолетен. Но по преценка на разследващите е бил в състояние да осмисля какво точно прави. Убийството се счита за умишлено. Убитият Георги е починал след наръгване с нож от Матев. Едно наръгване, което обаче е засегнало жизненоважни вътрешни органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *