Ученици изнесоха урок на министъра на образованието в Габрово

Споделете лесно и бързо тази публикация

Красимир Вълчев уважи 45-годишнината от създаването на Музея на образованието

Министърът на образованието Красимир Вълчев бе специален гост на 45-годишнината от създаването на единствения в страната Национален музей на образованието, съобщава ВИП Комюникейшън.
“Искам да поздравя всички, които дават своя труд, енергия и професионализъм, за да се гордеем днес с музея, който имаме. Вашите ежедневни усилия дават възможност на много хора да се докоснат до историята на образователното дело в България”, каза министърът пред гостите на музея.
Г-н Вълчев и официалните гости – народните представители Николай Сираков, Кристина Сидорова, зам.-правосъдният министър Николай Проданов, областният управител Невена Петкова, председателят на ОбС-Габрово Лена Георгиева, кметът на Община габрово Таня Христова, заместник-кметът Нела Рачевиц, началникът на РУО-Габрово, директорът на НАГ Снежана Рачевиц и други присъстваха на открит урок на тема “Европейският опит и Българското възраждане”. Десетокласници от Националната Априловска гимназия и техните преподаватели Пенка Петрова и Силвия Стоянова показаха възможностите за използване на културните ценности в учебната програма по История и цивилизации.

Министърът на образованието поздрави учениците, учителите и музейните специалисти като подчерта важността на НМО като образователна среда.
Празничната програма в Деня на отворените врати съвпада с международния ден на музеите и е кулминация на целогодишните събития, които се осъществяват под патронажа на Министерството на образованието и науката. Това съобщи директорът на музея Мая Карагьозова.
Директорът на музея Мая Карагьозова награди учениците и връчи сертификати на учителите от името на център “Музейно училище” – партньорска инициатива на НМО и Регионално управление на образованието – Габрово.
Гости на събитието бяха част от изследователския екип Руните говорят – Мила Салахи и Патриция Кирилова, които му подариха книгата “Заветът”, с преводи от древните ни Руни. Както и управляващият съдружник на ВИП Комюникейшън Дончо Георгиев.
Инициативите в Деня на отворените врати носят логото на Европейската година на културното наследство, която акцентира върху значението на неговото съхранение за поколенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *