Макрон иска Русия да участват в следващата срещата на Г-7

Споделете лесно и бързо тази публикация

Френският президент Еманюел Макрон се надява, че на следващата среща на водещите държави в света ще участва и Русия. Той заяви това след приключването на срещата на Г-7 в Канада, съобщава бгнес.

„Ето вече 4 години „седморката” заявяват, че нейният формат не може да бъде разширен до „осморка” в случай, че Минските споразумения не се спазват. Наистина, това разширяване е възможно да стане, но само, ако това условие бъде спазено”, каза Макрон. „Надявам се през следващата година да проведем в Биариц „осморка” с участието на Русия, ако тя наистина постигне напредък при реализирането на Минските споразумения”, подчерта стопанинът на Елисейския дворец.

Той се обяви за нов подход в двустранните отношения с Русия и за нови разговори с нея на европейско ниво. „Вярвам в отношенията с Русия. Преди няколко седмици бях в Санкт Петербург, искам още повече да работя с руския президент Владимир Путин. Но ще правя това без капка наивност или опит за приспособяване”, каза Макрон.

Той подчерта, че Западът се нуждае от нова стратегия за следващото десетилетия в отношенията с Русия. „Вярвам в тези отношения и възнамерявам да ги развивам”, категоричен е френският президент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *