Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

До 22 часа днес затворен за движение остава път, свързващ пътя Дупница – Самоков със Сапарева баня

До 22 часа днес затворен за движение остава четирилентовият път, свързващ пътя Дупница – Самоков със Сапарева баня. Затварянето му се налага заради снимането на видеоклип на световно известен автомобилен концерн.

Движението към центъра на Сапарева бяна откъм Самоков става по обиколен маршрут, което е неудобство за стотиците курортисти. Отклонението към града е затворено за преминаване на МПС във времето от 10 ч. сутринта до 22 ч. вечерта. Екипите ще приключат със снимките късно в сряда. Рекламният клип ще бъде използван в световен ефир.

Не за първи път инфраструктура и „терени“ на Сапарева баня са снимачна площадка за филмови или рекламни продукции, припомнят от общината. В курорта преди две години беше самият Антонио Бандерас, за да огледа заедно с продуцентите си места за снимки на бъдещ филм. Това се разбра на форум по развитието на туризма по Рилското корито и Югозапада. Заяви го тогавашният и сегашен министър на туризма Николина Ангелкова.

В Сапарева баня бяха заснети повечето кадри на българския игрален филм „Категория-5. 8000 лева пък са постъпили в касата на общината през миналата година от заснените кадри на българо-индийска лента с работно заглавие „Thala“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *