Първата социална мрежа за недвижими имоти вече е факт!

Споделете лесно и бързо тази публикация

Днес разговаряме с Рангел Качаков управител на bgmot.bg – първата социална мрежа за недвижими имоти.

– Здравейте г-н Качаков. Защо точно социална мрежа? Какво ви отличава от останалите сайтове предлагащи обяви за недвижими имоти. 
– Здравейте. С въпроса си от части загатнахте и отговора. Останалите портали са разработени конкретно да предлагат обяви на недвижими имоти. Да започнем с това, че при регистрация в bgmot.bg вие може да избирате какъв точно потребител сте. Има четири основни типа – Търсещи имоти, Предлагащи имоти, Агенции и Брокери. Когато се регистрирате вие получавате личен профил, чрез който можете да комуникирате с всички останали потребители, да се сприятелявате, да коментирате и да търсите, спрямо вашите конкретни изисквания.

– С какво това помага на потребителите търсещи имот?
– Тези, които търсят имот могат подробно да попълнят в профила си, какво точно търсят, къде търсят, в какъв финансов диапазон търсят. Така брокери или собственици на имоти на базата на конкретно търсене могат да се свързват с тях и да им предлагат имот свързан с конкретните им изисквания. Всички знаем колко време и нерви отнема на търсещите имоти по цял ден да обясняват техните изисквания на различни хора по телефона. Bgmot.bg спестява това време.

 – А с какво сайта улеснява брокерите?
– Чудесен въпрос! До момента брокери и агенции качваха обявите си и разчитаха на това, търсещите имот да се свържат с тях и да ги питат за конкретен имот. В bgmot.bg брокерите освен, че могат да качват неограничен брой обяви, могат и да разглеждат профили на търсещи имот потребители. Така ако някой брокер разполага с апартамент, който отговаря на изискванията на някой търсещ имот, може да му го предложи дори преди да го е качил като официална обява. Вече не само потенциални клиенти могат да се свързват с брокери, а и брокерите могат да откриват клиенти на базата на техни конкретни изисквания.

 – Какво ще ни кажете за вечния въпрос – „С брокер или без брокер“?
– Ние сме помислили и за това. Ако търсещите имот не желаят да работят с брокер, просто не го правят. Търсещия имот може да комуникира директно с Предлагащия имот потребител. Друго голямо удобство, е че ако си собственик на имот и откриеш някой, който търси имот с характеристиките на това, което предлагаш, може директно да се свъреш с него и да осъществите сделка.

 – Как стои въпроса с недействителните обяви?
– Точно този наболял въпрос ни вълнува най – много. Знаете, че каквото и да се предприеме в тази посока, нищо не е така ефективно както социалната мрежа, която предоставя правото самите потребители да филтрират коректните от некоректните обяви и брокери. Под всяка обява, всеки потребител има възможността да коментира и да изказва мнение, както и да докладва за нередност ако прецени, че има такава. Съответно нашия екип ще реагира максимално бързо. Пак казвам, че хората са най-добрия филтър, който отсява с времето качествените неща. За това сме им дали правото и възможността да го правят.

 – Благодаря и пожелавам успешен старт на bgmot.bg – Първата социална мрежа за недвижими имоти.
– И аз благодаря! Надявам се, че хората ще приемат този нов и улеснен начин за търсене на недвижими имоти и ще изградят една стабилна мрежа, която спестява време, усилия и нерви в днешното забързано ежедневие.

Успех!

 

Едно интервю на Бояна Бояджиева

One thought on “Първата социална мрежа за недвижими имоти вече е факт!

  • юни 13, 2018 at 8:42 pm
    Permalink

    регистрирах се в bgmot.bg, изписа ми , че съм успешно регистриран и трябва да оилуча линк на имейла си, на който да потвърдя регострацията, но уви.. Не получих нищо.. не знам какво да мисля :S

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *