20.07.2024

Отложиха делото срещу братя Галеви

съд

Да бъде спряно делото по отнемане на имущество за около 4 милиона и 200 хиляди лева на Пламен Галев и Ангел Христов, добили популярност като „братя Галеви“. Това поиска защитата на едно от дружествата, с които те са имали бизнес отношения.

„Спиране на делото не означава прекратяване, и то се иска заради процесуално питане до Европейския съд в Люксембург, като се позовава на европейска директива от 2014 г., касаеща конфискацията и облагите. След като претендираме да сме част от Европа, ние следва да ползваме модерните способи за постигане на европейски резултати в правораздаването. Така делото ще бъде насочено към правилна посока“, каза един от адвокатите. Дали ще има процесуално питане до съда в Люксембург, ще стане ясно на следващото заседание, насрочено за 29 октомври.

Досега по делото са разпитани и свидетели в Кипър, предстои да бъдат разпитани и партньори на братя Галеви на Сейшелските острови. Самите Галеви са в неизвестност от 8 май 2012 г., когато се укриха и са обявени за международно издирване. Искът за отнемане на тяхно и на семействата им имущество на т. нар. „Комисия Кушлев“ е от 800 страници. На братята са назначени служебни защитници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *