Шефът на АПИ: Дневна винетка няма да има, нерентабилна е

Споделете лесно и бързо тази публикация

“Уикенд винетката ще струва около 10 лв. Около тази цена са сметките, но още не е потвърдена цената”. Това каза пред „Нова телевизия“ председателят на управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов. Той обясни, че стикерите за уикенда, както и електронните винетки ще бъдат въведени от 1 януари.

“Електронна винетка засега ще има само за леките автомобили. Тя ще бъде на цената на стикерите. При заплащането, системата веднага свързва номера на автомобила със закупената винетка и при проверка, служителят на КАТ ще се уточнява, че колата има закупена винетка”, уточни Глосов. Според него еднодневна винетка не трябва да има, защото е нерентабилна. Според него такава практиката няма никъде.

“Който пътува по пътищата, трябва да си плаща. Винетките в България са най-евтините в Европа”, каза шефът на АПИ. Според Глосов с въвеждането на тол системата ще влязат много приходи в хазната, а и заплащането за ползването на пътищата ще стане по-справедливо.

“Тол системата е много справедлива система, защото няма да се плаща на време, а на километри. В момента един турски тир плаща 20 лв. на влизане в България, а в Сърбия това му струва 100 лв.”, каза Глосов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *