Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Спорт

Министър Кралев награди волейболните ни националки за спечелените Златна Европейска лига и Междуконтинентална Чалънджър Купа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на ММС на българските волейболистки, които спечелиха титлите от Златната Европейска лига (19 май – 17 юни) и междуконтиненталната Чалънджър купа (20-24 юни). Със спечелването на турнира в перуанската столица Лима представителният ни тим си гарантира място и сред най-добрите 16 отбора, които ще участват в Лигата на нациите през следващата година. Почетни плакети от министъра получи и целият щаб на националния ни отбор.
„Благодаря Ви за големия успех и за това, че защитавате достойно честта на България. Хората тук бяха много щастливи и следиха с вълнение Вашите изяви. Този успех показва, че можем да се борим за престижно класиране на Световното първенство, както и за квота за Олимпийските игри през 2020 г.“, заяви Кралев.
Министърът подчерта, че след постигнатите резултати, момичетата са заслужили още по-сериозно внимание от страна на ММС. Той пое и ангажимент да съдейства за спечелване на домакинство на една от групите в Лигата на нациите през следващата година, като каза на волейболистките сами да посочат града домакин, в който биха се чувствали най-добре.
По време на срещата Кралев сподели пред момичетата, че България със сигурност ще домакинства на мачове от груповата и полуфиналната фаза на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г., на което ще бъдем една от четирите страни-домакини.
От днес женският национален отбор по волейбол започва подготовка за предстоящото Световно първенство в Япония (29 септември – 20 октомври). До края на месеца националките ни ще тренират в столичната зала „Христо Ботев“, а на 30 юли заминават на 10-дневен лагер в Панагюрище, където ще изиграят и 2 контроли с отбора на Белгия на 9 и 10 август.

Български национален отбор по волейбол за жени:

1. Христина Русева
2. Гергана Димитрова
3. Нася Димитрова
4. Кристиана Петрова
5. Веселина Григорова
6. Борислава Съйкова
7. Лора Китипова
8. Петя Баракова
9. Моника Кръстева
10. Мира Тодорова
11. Мария Каракашева
12. Жана Тодорова
13. Силвана Чаушева
14. Александра Миланова

Иван Петков – старши треньор
Халюл Коркмаз – помощник треньор
Лазар Лазаров – помощник треньор
Дарко Митрович – статистик
Николай Касабов- кинезитерапевт
Радослав Спасов – кинезитерапевт
Петър Караджов – масажист
Ивелина Монова – администратор
Любомир Герасимов – тийм мениджър

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *